Boeiende bijen in Herkenrode

Als je op Herkenrode rondwandelt is het wellicht een goede suggestie om de nieuwe bijenhal van de Limburgse imkerbond te bezoeken. De hal is vrij toegankelijk en de imkers staan klaar om op al je vragen te antwoorden. Graag geven ze je alle uitleg over het bijenleven tot het klaar maken van honing.

In samenwerking met de stad Hasselt en Herkenrode wordt elk jaar een bloemenweide ingezaaid, die vanaf augustus tot eind september in prachtige bloei staat. Het is noodzakelijk dat de bijen in augustus en september voedsel gaan halen om in de winter te overleven. Want om te kunnen overwinteren heeft een bijenvolk een indrukwekkende voorraad voedsel nodig die zij tijdens de zomermaanden bijeen sprokkelen: 30 kg stuifmeel, 40 kg nectar en ook suiker en water kunnen ze niet missen. Het zou zelfs fijn zijn om in jouw tuin ook een stukje bloemenweide in te richten, zo help je de bijen - en wij hebben de bijen nodig.

Bij het verlaten van de bijenhal kan je een pot honing kopen of een klein souvenir uit bijenwas, gemaakt door de vrouwen van de imkers. Zo ondersteun je de Limburgse imkersbond die meer dan 700 imkers telt.

De bijenhal van Herkenrode is nog geopend tot einde september 2011 van 14 tot 18 uur.
Wil je meer weten over de bijen: www.libvzw.be

Tekst eb foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Prijs van eieren schiet de lucht in: "Binnenkort zijn het gouden eieren"
De prijs van eieren staat torenhoog. Dat komt onder meer omdat het aantal pluimveebedrijven in ons land slinkt door de strenge wetgeving rond dierenwelzijn en stikstof, zegt de Boerenbond. Ze waarschuwen dat de prijs op lange termijn wel eens heel hoog zou kunnen blijven.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie